16 Aralık 2010 Perşembe

Elmalı Kek ( Yağsız )



Hiç yağsız nefis bir kek tarifi :
3 adet orta boy elma
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurta,şeker, kabartma tozu, vanilya, un ve tarçını sırası ile ilave edip karıştırın. Diğer taraftan soyulup irice doğranmış elmaları biraz una bulayıp karışıma ilave edin.( Una bulamazsanız , elmalar kekin dibine çöker ) En sonunda cevizleri de ilave edin. Karışımı yağlanmış kabınıza boşalttıktan sonra , önceden sıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Bu tarif için çok teşekkürler. İkizlerim için sık sık elmalı kek yapıyordum zaten. Ama bunu deneyeceğim ve hem onları hem kendimi mutlu edeceğim :))

    YanıtlaSil
  2. Evet keki denedim. Üstelik şekeri de esmer şeker kullandım. Çünkü eşim beyaz şekerden kaçınıyor. Önce evi mis gibi bir tarçın kokusu alıyor, sonra da lezzeti alıyor götürüyor. Bütün aile bayıla bayıla yedik.

    YanıtlaSil
  3. Esmer şekeri ben de çok kullanırım. Bu kek için de iyi fikir Sunacığım.Beğendiğinize sevindim :)
    AFİYET OLSUN

    YanıtlaSil