2 Aralık 2010 Perşembe

Brownie Cheesecake

BROWNIE CHEESECAKE
Özel günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir cheesecake tarifi:
Malzemeler ( Brownie için )
100 gr yumuşamış tereyağ
140 gr tozşeker
4 yumurta
1 paket vanilya
2 tutam tuz
300 gr. eritilmiş bitter çikolata
90 gr un
Malzemeler ( Dolgu için )
500 gr Labne
60 gr yumuşak tereyağ
210 gr tozşeker
2 yumurta
20 gr un
60 gr ekşi krema( oda sıcaklığında kremaya 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi ekleyip 1 saat bekletin )
1 paket vanilya

Brownie'nin Hazırlanışı:
Tereyağ ve toz şekeri 3 dk. çırpın. Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin. Tuz ve çikolatayı ( soğumuş ) ekleyin. vanilya ve unu ilave edip az çırpın, yağlı kağıt döşenmiş 24 cm çapında kelepçeli kalıbın altına yayın. 3-4 dakika buzdolabında bekletin.
Dolgunun Hazırlanışı :
Krem peynir, tereyağ ve toz şekeri 3 dk. çırpın. yumurtaları teker teker çırparak karıştırın. un, ekşi krema ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın ve karışımı brownie nin üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Üzeri hafifçe kızarıp, kenarları yükselecektir.
Fırından aldığınız cheesecake'i 2 saat kadar soğuttuktan sonra, servisten önce en az 6-7 saat buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder