15 Aralık 2010 Çarşamba

Etli Terbiyeli Kereviz

1 kg kereviz
300 gr kuşbaşı et ( kuzu eti ile daha lezzetli olur )
1 büyükçe soğan
1-2 havuç (doğranmış)
2 yumurta sarısı
1 limon
tuz

Tencereye 1 kahve fincanı sıvıyağ, rendelenmiş soğan ve etler konur, arada karıştırmak suretiyle kavrulur. Kavrulduktan sonra 1 bardak sıcak su konarak tencerenin kapağı kapatılır ve etlerin biraz pişmesi sağlanır.Etler biraz yumuşadıktan sonra tencereye soyulup doğranmış kerevizler ve havuç ilave edilir. Üzerine bir miktar soğuk suve tuz ilave edilir. ( Biz suyunu çok sevdiğimiz için bolca su ilave ediyorum ).Bir yanda bir kaseye yumurta sarıları konur, çırpılır. İçine limon suyu ve 1 fincan su ilave edilir. Kerevizler pişince, yemeğin suyundan azar azar alınarak yumurta-limon karışımına konur ve karıştırılır. Terbiyesi iyice sulanınca yavaş yavaş tencereye aktarılır. Bir taşım kaynatılıp kapatılır. Arzu edilirse kerevizlerle birlikte 2 sap doğranmış kereviz yaprağı da ilave edilirse hoş bir lezzet katar.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder