1 Aralık 2010 Çarşamba

Kereviz Sapı Çorbası

KEREVİZ SAPI ÇORBASI
Kış aylarının sevilen sebzesidir kereviz. Ben genellikle etli terbiyeli yemeğini yaparım. Saplarını da atmaya kıyamam, bir kısmını yemeğe koyarım , kalanını da daha sonra çorbaya kullanmak üzere buzlukta saklarım.
Çorba tarifi :
1 büyükçe kase kıyılmış kereviz sapı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 adet kırmızı biber
az sıvıyağ
tuz
etsuyu

Etsuyunu kaynatın. Diğer tarafta terbiyeyi hazırlayın : yoğurt, un, yumurta sarısı ve limondan pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Etsuyu kaynayınca etsuyundan azar azar alarak terbiyeye karıştırıp kıvamını inceltin. Terbiye sulu kıvama gelince etsuyuna karıştırın. Diğer tarafta az sıvıyağda ince kıyılmış kırmızı biber ve kereviz saplarını kavurun. Kavurulan biber ve kereviz saplarını terbiyeli etsuyuna karıştırın, tuzunu ilave edin, biraz daha kaynatın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder