15 Aralık 2010 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake

Taban Malzemeleri :
1 paket Eti Burçak ( rondoda çekilmiş )
70 gr. fındık ( kavrulmuş, iri parça çekilmiş )
90 gr. eritilmiş tereyağ

Dolgu Malzemeleri:
500 gr. Labne
150 gr. tozşeker
15 gr un
1 adet yumurta sarısı
3 adet bütün yumurta
35 gr krema
35 gr fındık ( kavrulmuş iri parçalı )
60 gr taze yada dondurulmuş frambuaz

Tabanın hazırlanışı :
1) Bisküvi ve fındığı eritilmiş tereyağ ile karıştırın
2) Bu karışımı 24cm kelepçeli kalıbın tabanına sıkıştırarak yayın ve buzdolabında 15-20 dk. bekletin

Dolgunun hazırlanışı :
1) Büyük bir kapta krem peyniri iyice açılıp kabarana kadar çırpın
2) Tozşeker ve unu eleyerek karışım pürüzsüz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin
3) Yumurta sarıları ve bütün yumurtaları teker teker aralarda çırpmak suretiyle karışıma iyice yedirin
4) Kremayı da ekleyin ama çok kısa sadece yeteri kadar karıştırın
5) Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, frambuazları serpiştirin
6) Cheesecake'i sadece ilk 15 dakika için 200 derecede fırınlayın
7) Fırın ısısını 90 dereceye düşürerek yaklaşık 1 saat daha pişirin
8) Fırını söndürün, ancak cheesecake'i 1 saat kadar fırının içinde bırakarak yavaş yavaş soğumasını sağlayın. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında bekletin.
Servisi mümkünse ertesi gün yapın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder