15 Aralık 2010 Çarşamba

Koç Müzesi'nde Matematik Etkinlikleri

Rahmi M. Koç Müzesi'nde "Renkli Matematik Dünyası - Eğlen-Öğren" bölümü açıldı

İstanbul Rotary Kulübü Derneğinin desteğiyle müze bünyesinde açılan bölümün, interaktif deney setleriyle matematiği sevdirmeyi amaçladığı belirtildi.
Dünyaca ünlü matematik profesörü Prof. Dr. Albert Beutelspacher tarafından tasarlanan bölümün, Almanya`da her yıl, her yaştan binlerce ziyaretçi çektiği aktarıldı.
Bölümün, matematik ve fen bilimlerini "anlaşılmaz, erişilmez" olmaktan çıkarıp, "dokunulabilir, sevilebilir" kılmayı hedeflediği, her ziyaretçinin kendisine uygun bir deney bulabileceği kaydedildi.
İstanbul Rotary Kulübü Başkanı Nural Denker, AA muhabirine, Almanya`da sergiyi ziyaret ettiğini ve orada herşeyin interaktif olduğunu gördüğünü söyledi.
Bölümü ziyaret edenlerin mutlaka birşeyler öğreneceğini aktaran Denker, bu yüzden bölümü İstanbul`a taşıdıklarını ifade etti.
Her yaştan ziyaretçilere hitap etmenin önemine işaret eden Denker, şöyle devam etti:
"Bölüm, Almanya`da 200 bin ziyaretçi almış. Öğrenciler ancak randevu ile gidebiliyordu. Bu bölümü Türkiye`ye getirmek müthiş bir şey. Matematik dünyası, eğitime, matematiğe hizmet ederken, birçok çocuğun da yeteneğini ortaya çıkarabilecek. On yıl boyunca burada duracak bölüme yaklaşık 100 bin öğrenci ve ziyaretçi bekliyoruz. Okullara ve birçok kuruma davetiye gönderdik. Herkes heyecanla bu bölümün açılmasını bekliyordu. Müzeden bir grup Almanya`ya giderek bu bölümle ilgili eğitim aldı. Ziyaretçileri onlar yönlendirecek."
Renkli Matematik Dünyası; aynalar, göz yanılması, ses, müzik, hız ve hareketin incelenebileceği deneyleri ve yap-boz, köprü ve aynalarla eğlenceyi bir arada sunuyor.
Bölümde, Mimar Sinan köprülerinin sırrı, Leonardo da Vinci`nin Haliç için tasarladığı köprünün detayları, sonsuz görüntünün, sesin yükselip alçalmasının ardındaki sebepler araştırılıyor.
Hazırlanan deney masalarında çocuklar ve aileler birarada oyunlar oynayabiliyor. Renkli ve eğlenceli cisimlere dokunmak ve deney yapmak serbest.

Kaynak:www.haber34.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder