17 Aralık 2010 Cuma

Elmalı Tart

Hamur Malzemeleri :
250 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Alabildiğine un

İç Malzemeleri:
4 orta boy elma ( rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış )
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tarçın

Yapılışı :
Hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesinden biraz sert kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasını merdane ile açıp yağlanmış kalıba yayın, yanlarını yukarıya doğru biraz yükseltin. Diğer parçayı 10 dakika buzlukta bekletin.Diğer taraftan iç malzemelerini kavurarak hazırlayın. Kalıba konan hamurun üzerine soğutulmuş iç malzemelerini yayın. Buzluktan çıkardığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, harcın üzerine sepet şeklinde dizin, veya hamuru rendenin iri tarafıyla iç malzemesinin üzerine gelişigüzel rendeleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder