26 Aralık 2010 Pazar

Soya Soslu Tavuk



1 kg tavuk kuşbaşı veya jülyen doğranmış
Sosu için gerekenler:
2 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı soya sosu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
kekik

Sosu hazırlayıp tavukların üzerine dökün, karıştırın. 3 saat buzdolabında üstü kapalı olarak bekletin.
Hazırladığınız soslu tavuğu teflon tavada çok az yağla , arada karıştırmak suretiyle pişirin.

Ben bu tür yemeklerin yanına genelde fırında patates yapıyorum. Soyulmuş ve doğranmış patates ve 1-2 kuru soğanı, birkaç tane de kabuklu sarmısağı yağlanmış fırın tepsisine diziyorum. Üzerine biraz zeytinyağ gezdirip, tuz ve kekik ekiyor ve fırında pişiriyorum.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder