5 Temmuz 2011 Salı

Zeytinyağlı Enginar

Tatillerde en çok özlediğim şey ev yemekleri olur. Bu sefer de tatil dönüşü doğru alışverişe çıkıp bol bol sebze aldım ve büyük bir keyifle pişirdim. Bunlardan Zeytiyağlı Enginar tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:
4-5 adet taze enginar
1 demet taze soğan
300-350 gr taze bezelye
2 orta boy patates
2-3 dal taze nane
1/2 limon suyu
tuz
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sızma zeytinyağ

Enginarları 4'e bölüp tencerenin altına yerleştirin. Üzerlerine biraz tuz serpin, limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Çok az da tozşeker serpin.
Enginarların üzerine bezelyeleri çiğden koyun. Patatesleri soyup ince elma dilimleri haline getirin ve bezelyelerin üzerine serpiştirin. Patateslerin üzerine, ince ince kıyılmış taze soğanları yerleştirin. Üzerine taze nane yapraklarını koyun. Biraz tuz ve zeytinyağı ilave edin. 1 su bardağı kadar su koyup, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder